Téma |
Létrehozó |
Hozzászólások |
Utolsó hozzászólás |
Elhúzzuk a nótátokat - mindent a nagybetűs ZENÉRŐL :) |
Leeroy ^ SMV (leeroy) |
2.381 |
saeed (saeed20) 2020 június 17. szerda 17:03 |
Józan ész Pártja:) |
Nick (nick) |
5.745 |
saeed (saeed20) 2020 június 17. szerda 16:59 |
Amiga floppy lemezek, egér, régi '92-es Guru újságok stb. |
chaab79 (chaab79) |
5 |
saeed (saeed20) 2020 június 17. szerda 16:57 |
Parádi tábor befizetés |
Joshi (Joshi) |
14 |
saeed (saeed20) 2020 június 17. szerda 16:17 |
Jöjjön-e Thomas Parádra? |
Lay András (lay) |
24 |
saeed (saeed20) 2020 június 17. szerda 15:43 |
Help Wanted |
neongod (neongod) |
298 |
Millie Mowry (milliemowry) 2020 április 28. kedd 13:11 |
Árok Party 2013 |
MeLaK (melak) |
7 |
Alex (WolfLarsen) 2019 május 31. péntek 07:44 |
KURJUNK LOVAT!!! |
Kõváry Ferentz (Kõváry Ferentz) |
3 |
GordonBlue (solange) 2019 március 27. szerda 19:16 |
Pajtabuli 2010 |
Nick (nick) |
157 |
DeT(r)oX (DeToX) 2016 május 20. péntek 14:00 |
Üzenetek, üdvözletek stb. stb. stb. |
Soponyai Viktor (dh1) |
3.245 |
Pocok (Pocok) 2014 december 7. vasárnap 22:38 |
Okostelefonok (Android, Symbian, iOS, WP7, Bada, MeeGo...) |
Leeroy ^ SMV (leeroy) |
862 |
Leeroy ^ SMV (leeroy) 2014 október 9. csütörtök 15:01 |
Regi tipusu C64 dobozaban elado... |
wyx (wyx) |
2 |
Leeroy ^ SMV (leeroy) 2014 október 1. szerda 02:06 |
Miért is szar a winpc ? |
Saughassy (sau) |
448 |
Saughassy (sau) 2014 május 5. hétfő 17:11 |
|
Mr. Dreadful Of... |
2001 május 14. hétfő 14:34  |
Hozzászólásai: 133 |
Az egyik tantárgyból idén csak akkor mehetünk vizsgázni, ha leadunk egy dbase-ben megírt programot. Dokumentálni is kellett. A doksit múlt hét Péntekig kellett volna leadni. Otthon megírtam wordpad-ben. Csak azért nem Amigán csináltam mert még hiányzott egy diagramm amit bele akartam rakni. A diagrammot meg is kaptam, egy havernál beleraktam.
Eszembe jutott, nem csináltam fedõlapot. Az iskolában mindenhol staroffice van. Nem akartam össze vissza formázgatni. Egy külön file-ben elmentettem a fedõlapot. Így viszont fölöslegessé vált a másik doksi elején a cím. Gyorsan betöltöttem és kiszedtem belõle. Save. Word formátumban.
Na, mentem a tanszékre nyomtatni. A haverok kint vártak a folyosón. Nagy mellénnyel odaadom a lemezt. Nyomtass gec! A faszi rá is kattint mingyá kettõt a file-ra. Word bejön... ... ... ... No effect. CTRL+ALT+DEL. A word nem felel. Mi a fa... Na mégegyszer... ... ... Ugyanaz, csak ezúttal magával rántotta a win-t is. Csak gratulálni tudok. Megpróbálta beolvasni a fedõlapot. Az bejött, csak elõtte a word közölte, hogy a file sérült.
Jövök ki. Vagy negyed órát voltam bent. A haverok látják, nincs egy darab papír se a kezemben.
- Na mi van?
- Egy pillanat.
- Mondd már!
- Elõbb menjünk egy kicsit arrébb...
Hétvégén én is megpróbáltam beolvasni. Hát nem jött össze. Na mindegy. Mivel már úgyis késtem, megírtam Amigán és kinyomtattam.
És egy kényelmetlenség a staroffice-al kapcsolatban:
Írok egy mondatot... Megállok mert látom, elírtam valamit. Visszamászok, kijavítom. Kimegyek a mondat végére. Elkezdek írni. A beállított 14-es méret helyett 10-essel kezdett el írogatni. Vagy 12-essel? Mindegy.
A lényeg: Úgy látszik, hogy ez a klozet még irodai használatra sem alkalmas. Nincs rajta egyetlen egy normális szövegszerkesztõ sem.
Bocs! Mégis van. Amiket tõlünk loptak már megint. Pl.: Final Writer. Meg van mégegy amit Amigáról írtak át win alá.
Ezek után nekem senki ne jöjjön azzal, hogy staroffice így, meg staroffice úgy...
Final Writer Rulez és kész. |
|
Boár András |
2001 május 15. kedd 14:12  |
Hozzászólásai: 59 |
...
2105.05.15 Valahol a csillagközi térben a tejút rendszer peremén.
- Kapitány kiléptünk a hipertérbõl.
- Rendben. Kezdjék meg a fékezést és lassítsanak a fénysebesség 1%-ra.
- Értettem! A fékezést megkezdem! KAPITÁNY! Ismeretlen ürhajó van 20 csillagászati egységgel elõttünk!
- Azonosítást kérek!
- Régi földi ürhajó. Ki tudja mióta sodródik az ûrben. Vizuális azonosítás. Nna. Nézzük csak. Ez a Redmond csillagközi felderítõ cirkáló.
- Igen! Olvastam róluk. 100 éve indultak el. Állítólag a navigációs computerükkel volt baj. Valami (belenéz az információs PDA-jába) Windows NT volt az operációs rendszere.
- Szerencsések a fiúk. Átmegyünk a hajójukra, Kiemeljük õket a hibernációból és hazaviszünk az egész társaságot.
- Sajnos nem. Az info szerint a hibernátor vezérlõ program is Win NT-n futott. Megkoszorúzzuk a hajót.
... |
|
Balogh Károly |
2001 május 15. kedd 17:08  |
 Hozzászólásai: 3.759 |
"A Microsoft által megjelentetett cikk szerint a Windows 9x és ME zavarba jön, ha túl sok memóriával - vagyis 512 Mb-nál többel - találkozik. A zavar tünetei: a felhasználó nem tud több DOS ablakot nyitni, esetleg már indításkor kiakad a gép. A hibaüzenet mindkét esetben a kevés memóriára panaszkodik. A hiba a 32 bites cashe-meghajtóval van, amelyik túl nagy memória esetén túl sok virtuális címet akar kiosztani - annyit, amennyi nincs is. A megoldás: a memóriahasználatot 512 MB-ra korlátozni, vagy a felesleget egyenesen kiépíteni a gépbõl."
Ezert szar a Winpece. Mer' "zavarba jon" ha tul sok a memoria, de persze mindezt csak a "cashe-memoria" vezerlo okozza, tehat "epitsuk ki" a memoriat a gepbol... Asszem nincs hozzafuznivalom... Jah a fenti remekbeszabott tudositas a www.computeraktiv.hu nevehez fuzodik. A kedves szerzo ezuton fogadja oszinte gratulaciom, a minden elkepzelhetot (meg a PC Worldot is) merfoldekkel alulmulo szinvonal miatt. Csak igy tovabb! Ugylaccik meg mindig nincs eleg seggfej hiperprimitiv bunko user! |
|
Saughassy |
2001 május 17. csütörtök 09:00  |
 Hozzászólásai: 4.007 |
:)))))))))))
ez ROTFL hír :)
1ébként pc worldöt tényleg nehéz alulmúlni, de ezúttal én is megszavazom az elsõ helyet kompjúteraktívos kollégánknak. |
|
Boár András |
2001 május 17. csütörtök 12:43  |
Hozzászólásai: 59 |
chaing:
Mi a szent szart vársz az ilyen "színvonalas" lapoktól (computeraktiv, Easy PC stb.)? Ezek olyanok mint a winfos. 99% kép meg csicsa (mint egy kifestõ az ovisoknak). A maradék 1%-nak meg 1%-a ami talán lényeges info. A ringyózzal zsibasztott agyak csak ezt tudják befogadni. A szomorú az, hogy az ilyen "szaklapokon" kiokosodott win userek marhára meg vannak gyõzõdve róla, hogy értenek a számítástechnikához. Van egy kollégám aki hasonló kaliber és itt a cégnél az informatikusok közé sorolja saját magát ("Mi akik értünk a géphez..."). Roppant elégedett önmagával, de egyébként szén hülye a dologhoz. A múltkor pl újratelepítette az otthoni gépén elõször a joy drivert (ezzel sikeresen elkúrta a hangkártya drivert), majd utána az egész win98-at. Mindezt 2 órával az után, hogy a kifogástalanul mûködö (már amennyire ez egy windózos fostalicskára igaz) gépet átadtam neki. Vett egy joystic-ot azé' hozta be a gépet, mer ugyi egy olyan frankó szakinak mint õ ez már magas. Azért csinálta mindezt (mármint az újratelepítést), mert egy piti kis falbontó játékprogiban nem mûködött a botkormány. Persze a telepítés után sem ment, mivel, mint késõbb kiderült a doksiból, ez a játék nem is kezelte a joy-t, de ez nem igazán akart bemenni a kollégám agyába. A hab a tortán az, hogy a hangkártya driver rossz dll-je hogy, hogy nem, de lezsibasztotta az explorer.exe-t. Csak egy kattintást bírt ki az ablak , utánna 15 perces onanizálás után állt csak fel a desktop.
Na hali. |
|
Mr. Dreadful Of... |
2001 május 17. csütörtök 15:44  |
Hozzászólásai: 133 |
No comment. |
|
Szabo Akos |
2001 május 28. hétfő 16:52  |
Hozzászólásai: 81 |
Egy hir a BSA-rol :)
A link:
http://index.hu/tech/ihirek/:2001.05.28.#46321
Perek indulhatnak a szoftverrendõrség ellen ...
Jog május 28. 15:55
[Havaria] Perek tucatjaira számíthat, a szoftverrendõrségnek nevezett Bussiness
Software Alliance (BSA) Magyarország nevû alapítvány, miután a Budapesti Igazság
ügyi Szakértõi Kamara hivatalos állásfoglalásában hívja fel a rendõri- és ügyész
i szervezet valamint a bírói kar figyelmét a BSA törvénysértõ szakértõi tevékeny
ségére. Az állásfoglalás szerint a BSA mint a világ jelentõs szoftvergyártóinak
érdekvédelmi szervezete magát autentikus, kompetens és objektív szakértõi szerve
zetnek tekinti, holott a BSA a károsultak képviselõje, s így nem független, hane
m közvetlenûl is érdekelt a szerzõi és szomszédos jogok témájában. A hírügynöksé
g úgy tudja, hogy a Kamara azért szánta el magát erre a lépésre, mert tudomásukr
a jutott, hogy egységes bírói gyakorlat hiányában több esetben fogadták el az al
apítvány szakértõi véleményét, mint az értelmezésre jogosult állásfoglalását, pé
ldául a szoftver "illegális használata" vagy az "okozott kár értékének meghatáro
zása" kérdésekben. Ha kiderül, hogy a korábban, az ilyen tárgyban születet bírói
ítéletek kizárólag a BSA véleménye alapján születtek, nem kizárt, hogy perújraf
elvételekre kerülhet sor. A BSA egy héten belül ígért választ a hírügynökség kér
déseire. |
|
DeT(r)oX |
2001 május 29. kedd 00:13  |
 Hozzászólásai: 4.574 |
Na ja, a microfos saját "xakértõi" xakértették, mennyivel is károsították meg a világ 1ik legnagyobb cégét a csóró magyarok, felhábojítóóó! 8( |
|
Balogh Károly |
2001 június 3. vasárnap 11:31  |
 Hozzászólásai: 3.759 |
Ujabb gyongyszem, ezuttal az Index forumrol. Dude dicseri a windozat, hogy milyen stabil:
"És kék képernyõt utoljára akkor láttam, amikor egy hibás CD-t sikerült betenni az iróba."
Hehhe, mondhatni LÓL. |
|
DeT(r)oX |
2001 június 5. kedd 22:56  |
 Hozzászólásai: 4.574 |
Ja, ez aztán az oprendxer! pl.: 1280x1024-rõl vixxakapcsol 80x60-as KARAKTERES módba, hogy közölje a user-el a hibát. Granunálok! |
|
|
bitcoin |
Szabó Béla (zzz) |
14 |
Leeroy ^ SMV (leeroy) 2014 március 25. kedd 18:50 |
PS3 |
Docky-SD (docky) |
741 |
Joey KillerBasseR (joey) 2014 március 14. péntek 10:57 |
A MakeCD egy nagy bugware... |
Lay András (lay) |