Sziasztok!
Olvastam a hírt, hogy Petro T. Tyschtschenko talált egy 500 darabos A1200 készletet. Utánanéztem külföldi oldalakon és azt írják, volt nemrég valami németországi kiállítás ahol külön standot béreltek, (nov 15-től kezdve értékesíti Petró a készletet) oda 60 darabot vittek ki eladni. Írtam a megadott gmail címre is angolul Petrónak, hogy hogyan lehet megrendelni a cuccost (ha van még belőle) de semmi válasz nem jött. Nyilván ez az ESCOM féle változat, nem a régi Commodore-os, de ez legyen a legnagyobb baj.
Van valaki, aki élt a lehetőséggel? Bevallom őszintén, az én A1200-amnak úgy 7 éve nyoma veszett egy költözés / házeladás során, de már kedvem sem volt használni mert a Csokiban az egyik parti után a taki néni dobozostul kibaszta a szinpadi asztalról a kukába a turbókártya dobozát, a kis winyó megdöglött ami volt hozzá, tehát tök nulláról indulnék újra.
Azon meg ledöbbentem amit láttam, hogy már nem is hagyományos winyóval üzemeltetik az A1200-at, hanem valami 15.000 Ft körüli összegért kapható átalakító pakk amivel 4 gigás CF kártyát pakolnak a gépbe és azon van minden. Az sem utolsó szempont, hogy mai TFT monitorokra is rá lehet tenni a gépet. Mennyibe fáj ehhez az átalakító?
Igazából a lányomat le se lehet szakítani a pécéről (3.5 éves) böngészős játékokat nyomat, de arra gondoltam, hogy egy A1200 mekkora királyság lenne neki pl. Superfroggal, Bubba & Styx-el, Chuck Rock 2-vel, Rick Dangerous 2-vel és én is tudnék rajta nosztalgiázni.
Igazából nem tudom, lehet-e még turbókártyát szerezni (030 vagy 060) és az mennyibe fáj mostanság, ezen kívül hogy milyen verziójú AmigaOS-t tegyek rá. Régen 3.x volt, ahogy hallom van már 4.0 is.
Tehát felhasználási cél az lenne, hogy a régi játékok a gyereknek, nekem demo-k de már totál nem vagyok képben, hogy mi merre hány óra.
Javaslatokat, ötleteket szívesen fogadok.
THX